31 Ocak 2013 Perşembe

Lila Gelin

Uzun zamandır yapmamıştım bugün bir yandan Kuzey ve Güney in tekrarını izlerken bir yandan da boncukları dizdim.
Sanıldığı gibi basit değil yani basit ama çok zaman alıcı dizi biterken ancak boncuklarda bitmişti. Oysa daha bir kutu dolusu boncuk var :)
Herkese huzurlu akşamlar :)

30 Ocak 2013 Çarşamba

Bir gün daha gitti

 Yine soğuk bir günden merhaba, Artık Ocak ayının da sonuna geldik nasıl biter dediğim şark görevi artık bitmek üzere. Ben de bahar miskinliğine yakalanmadan elimdekileri güzel takılara dönüştüreyim istiyorum.
 Gördüğünüz aparatarın hepsini geçen yıl İzmir' e gittiğimde Kemeraltı' ndan almıştım. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ancak sıra geldi daha doğrusu ben aklımda tasarlayabildim.
 Hangi malzemeyi az alsam sonradan keşke diyorum tıpkı bu bileklikte olduğu gibi..
 Kolye uçlarını sadece zincire geçirmek istemiyorum ama daha aklımda kesin bir şeyler yok o yüzden bekleyeceğim.Meleğe fimo gülü yapıştırdım çünkü çok sade duruyordu. Melek kanadını da yine aynı renk taşlarla süsleyeceğim.Yusufçuk ise çok mini mini oldu farkındayım :)
 Akşam bu takıları yaparken fırında mısır unlu kakaolu kek pişiyordu. Mısır ununu ilk kez denedim.Ben hep göz kararı yaptığımdan ölçü veremiyorum ama sanırım mısır unu bir buçuk su bardağı falandı geri kalanında  normal un kullandım.
Ee tabii tatlı varken tuzlu olmaz olur mu ? :) Sütle mayaladığım hamuru içi boş poğaça yaptım.
 Sabah kahvaltılarında hamur işini çok seviyorum :)  Kendim yufka açmayı bilmediğimden ben de markete gidemediğim zamanlar hamur mayalamaya kaptırıyorum kendimi. İşte bu yüzdendir sık sık poğaça görmeniz gerçi kuzu da bayılıyor o ayrı :)
Herkes keyifli huzurlu akşamlar geçirsin :)

29 Ocak 2013 Salı

Gecenin Karesi :)

Cep telefonum eski modellerden o yüzden idare ediverin :) İyi ve huzurlu geceler :)

28 Ocak 2013 Pazartesi

Gün Biterken...

Öğle arası yemekten sonra bizim şubede toplanıp kar dolu dağlara bakarak kahvemi yudumlamayı seviyorum. Gerçi denize bakarak yudumlamayı çok isterdim ama iki buçuk yıldır yapacak bir şey yok. Bu arada tayin tercih formları geldi gerçekten aman nolcak yazarım Muğla' yı, Antalya' yı diyemiyorum şimdi aldı beni bir düşünce Allahım hayırlısı nereyse oraya göndersin beni.
Türk kahvesinin bu kadar delisiyken kahveli sodanın tadına bakmamak olmazdı. Fazlace şekerli olması haricinde sevdim keşke orta şekerlisini yapsalardı.
Günlerdir beklediğim tapırlarıma kavuştum nihayet. Su şişeleri kuzunun, fırça benim :)
Günü bizim oralardan bir tatla kapatayım eminim her yörede yapılıyordur ama Ege başka işte :) Kurutulmuş taze fasulyeyi haşlayıp az zeytinyağında biber salçasıyla  kavurup sarımsaklı yoğurtla servis ettim. Biz taze fasulyeyi çok ayıla bayıla tüketemeyiz nedense ama kurutulmuş haliyle bambaşka bir tada dönüşüyor.
Herkese huzurlu akşamlar diliyorum :)

26 Ocak 2013 Cumartesi

L'Orange de Candan ve Büyük Mutluluğum :)

Candan hanımla Facebook ta uzun süredir arkadaşız, Geçenlerde yaptığım bir küpenin malzemesi hakkında konusurken isterseniz size bulamadığınız malzemeleri gönderirim dedi ben de seve seve kabul ettim :)ben normal ebatlarda bir kargo beklerken kocaman bir karton kutu geldi işyerime.
Durumı kısaca özetleyecek olursak bu kadar malzemeyi bir arada görünce ölüpte cennte gittiğimi sandım. Hobi malzemesi konusunda aç gözlü olan biri daha var mıdır acaba :)
Mesela bu sedef kolye ucu üzeri el boyama ne kadar harika değil mi ?  
İnsanın bakınca içi gidiyor bileklikler, küpeler,kolye uçları  her şey cıvıl cıvıl.
Ahşapların hepsi çok hoşuma gitti ancak gülen suratlar favorim :)
Keçe kurabiye adamlara gelince hiçbir şey diyemiyorum rüyalarımı süslüyorlar umarım dikmeyi süslemeyi becerebilirim. 
Yine rengarenk baykuşlar
Mankenler
Böyle bir anhatarlık tasarlamak aklıma gelmezdi ama artık ilham kaynağım çok :)
Kolye ucuna yakışan bir ip, zincir ya da kordon ayarladığımda güzel bir takım olacak.
İğne oyaları aklıma hemen küpe yapmak geldi :)
Bu kırmızılı çift çoktan küpe oldu bile ama henüz resimlemedim.
Örnek olması için bir çift küpe
Balık :)
Ve bu minikler benim en sevdiklerim :)
Karışık çivi malzemesi altından yine güzel güzel boncuklar çıktı .
Cam boncuklar
Cam ve akrilik boncuklar
Beyaz Melek :)
Mercanlar
Minik malzeme kutusu yanında taşımak için büyük kolaylık
Bileklik yapımında kullanılan şerit ip sanırım her takıda kullanılabilir araştırmam lazım :)
Ve bir dünya dolusu Bakır renk Altın renj bronz renk takı malzemeleri bana bir yıl yetecek kadar malzeme var burada :)
Candan Hanım' a beni ne kadar mutlu ettiğini telefonda da anlattım ama  bir de buradan söylemek isterim:)  Gerçekten çok ince düşünüp öyle özenli bir koli hazırlamış ki .Kendisinin yaptığı  birbirinden güzel takılara göz atmak isterseniz link burada :)

22 Ocak 2013 Salı

TOKALAR

 Gribi atlattım ama hala Garfield gibi  nereye yıkılsam diye düşünüyorum, miskinlik var üzerimde o yüzden bu akşam hiç yazasım yok :)
 Yapımı en basit diye tokaları yaptım hastayken, elimde birikmiş o kadar çok malzeme oldu ki şu  beklenen tayin çıkana kadar malzemeleri bitirsem çok iyi olacak ama çok çalışmam lazım çoook ...

 bu yüzüklerden daha öncede yaptım hatta aşağıdakinin aynısından neredeyse 3 tane vardı. Kuşlar bir başka güzel oluyor :)

Bu akşamlık bu kadar herkese keyifli akşamlar :)

16 Ocak 2013 Çarşamba

Gribal Günlük

Üç gündür işe gitmiyorum, hastanede bir iğne yaptırıp üç günlük raporla eve geldiğimde tüm vücudum kırılıyor gibiydi. grip olmuşum ve ne yazık ki bizim şubenin tümü bu salgına yakalanmış birimiz iyileşiyor diğerimiz düşüyor. Bir an önce yaz gelse yemin ederim hiç bir şikayetim olmayacak sıcağa ve terlemeye dair... En sevdiğim çorbayla biraz ferahlamaya çalıştım. Bizim oraların meşhur tarhana çorbası. Annemler bol bol acı kullandıkları için hamurunda o kadar iyi geldi ki anlatamam.Benim kuzu tarhana çorbasını hiç sevmiyor bugüne kadar kimsenin zevkini tercihlerini eleştirmedim ama tarhana çorbası nasıl sevilmez bunu bir türlü anlayamıyorum.
Aktar arkadaşımın tavsiye ettiği bir poşet dolusu bitki. 
Balla karıştırıp içince gerçekten insanı kendine getirebiliyorlar..
Hazır aktar alışverişi yapılmışken mutfak için alınanlar.
Bu karton bardaktaki şey tavuk suyu. daha önce haşlayıp karton bardaklara doldurmuştum suyunu. Bloglardan birinde görüp fikri çok beğenmiştim. Aklıma ilk geldiğinde uyguladım.. Şehriye çorbası yaparken ki bu kuzunun en sevdiği çorba oldukça işime yarıyor. Yarın raporum bitip i başı yapıyorum. İlaçlarım yarılandı ama hala bende bir bitkinlik var umarım bir an önce atlatırım.
Herkese sağlıklı günler diliyorum:)

10 Ocak 2013 Perşembe

Ev hali

Üç gündür okullar kar yağışı nedeniyle tatildi. Kuzu evdeyken temizliğe giriştik. Evi derleyip topladıktan sonra ancak bu keçeyle küpeyi yapabildim. Yorgunluktan yeşil kalbi dikmeyi unutmuşum :) Sökmeye de üşendim o yüzden kendime sakladım bunu defolu kabul ediyorum :)
Kuzu kahvaltıyı daha keyifli yapsın diye patatesli mayalı poğaça yaptım.Mayalı poğaçaların hepsini sütle mayalıyorum su hiç kullanmıyorum.
Kekleri  yeni aldığım silikon kalıplarda yaptım. Gerçekten hayıflanıyorum şimdiye kadar neden denemedim diye çok kolay kullanımı çünkü. Bu arada kekler cevizli tarçınlı :)
Ya bu serserilere ne demeli :)
Herkese keyiflli günler diliyorum :)