16 Ocak 2013 Çarşamba

Gribal Günlük

Üç gündür işe gitmiyorum, hastanede bir iğne yaptırıp üç günlük raporla eve geldiğimde tüm vücudum kırılıyor gibiydi. grip olmuşum ve ne yazık ki bizim şubenin tümü bu salgına yakalanmış birimiz iyileşiyor diğerimiz düşüyor. Bir an önce yaz gelse yemin ederim hiç bir şikayetim olmayacak sıcağa ve terlemeye dair... En sevdiğim çorbayla biraz ferahlamaya çalıştım. Bizim oraların meşhur tarhana çorbası. Annemler bol bol acı kullandıkları için hamurunda o kadar iyi geldi ki anlatamam.Benim kuzu tarhana çorbasını hiç sevmiyor bugüne kadar kimsenin zevkini tercihlerini eleştirmedim ama tarhana çorbası nasıl sevilmez bunu bir türlü anlayamıyorum.
Aktar arkadaşımın tavsiye ettiği bir poşet dolusu bitki. 
Balla karıştırıp içince gerçekten insanı kendine getirebiliyorlar..
Hazır aktar alışverişi yapılmışken mutfak için alınanlar.
Bu karton bardaktaki şey tavuk suyu. daha önce haşlayıp karton bardaklara doldurmuştum suyunu. Bloglardan birinde görüp fikri çok beğenmiştim. Aklıma ilk geldiğinde uyguladım.. Şehriye çorbası yaparken ki bu kuzunun en sevdiği çorba oldukça işime yarıyor. Yarın raporum bitip i başı yapıyorum. İlaçlarım yarılandı ama hala bende bir bitkinlik var umarım bir an önce atlatırım.
Herkese sağlıklı günler diliyorum:)

8 yorum:

  1. Geçmiş olsun kuzucuk sana ! Bak şimdi canın nasıl da bir abla ister senin. Ahhh ah ! Böyle zamanlarda "keşke masa başı bir işim olsaydı " dediğin oluyor mu?
    Ben hep öyle derdim 45-50 ergenin gürültüsünü hiç çekemezdim kafam zonk zonk zonklarken!

    Tarhana sevmeyen biri de benim oğlan :( Ben de şaşırıyorum bu işe ama damak tadı bu zorlamaya gelmez ki .

    Acil şifa dilerim sana,bak buradan üfledim,nefesim şifadır benim !

    YanıtlaSil
  2. Ahh hem de nasıl ihtiyacım var o ablaya bir bilsen Nilgün ablacım :( Böyle zamanlarda daha çok hep evde kalmanın bir yolunu bulsam diye düşünüyorum :) Evde vakit geçirmek çok keyifli senin de dediğin gibi "Evimi Seviyorum" :)
    İyi dileklerin ve nefesin için çok teşekkür ederim ablacım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. acil şifalar dilerim şekerim..

    YanıtlaSil
  4. Canım benim geçmiş olsun..Tarhanayı sevmeyen biri de benim:(
    Beş sene öncesine kadar hiç tatmamıştım..Bir gün zorla denedim ama pek zevkle içtiğim söylenemez..Bazı tarhanaların kokusunu sevmiyorum:(
    Evde olmayı ben de seviyorum..
    Tekrar geçmiş olsun canım,acil şifalar..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülay tarhana yöresel olarak çok farklılık gösteriyor o yüzden seni anlıyorum ama Salihli tarhanası içireyim sana bak nasıl seviyorsun :) sevgiler canım :)

      Sil
  5. Pınarcım geçmiş olsun,acil şifalar .Tarhana'dan bende pek hoşlanmam oğlumla eşim içine düşerler .Hele minik yeğen tarhana hastası:)) Demekki herkesin damak zevki farklı.Annem güzel yapar ,ev yapımının hali başkaymış benimkiler öyle söylüyor:)
    Çabuk iyileş tamam mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nuraycım şaştım valla tarhana işine :) Yeğenini çok sevdim ;) tarhana anneciğinin dediği gibi ev yapımı olursa bambaşka oluyor öpüyorum seni:)

      Sil