9 Ağustos 2010 Pazartesi

Herkese iyi geceler bu resimler bugün akşam üstü görevli gittiğim Ardahan Bal festivalinde çektiğim resimler. Festival denilince öyle fethiye' de ki gibi bir etkinlik olmuyor ama olsun :) Murat Göğebakan konseri vardı bu gece kale içinde akşam üsütü yedide gittik ama ancak eve dönebildim.Resimleri hemen sıcağı sıcağına yüklemek istedim.
Aşağıda ki Ardahan kalesinin giriş kapısı (zaten giriş kapısı çıkış kapısı diye bişey olmaz kalelerde herhalde) Resim gerçekten göğsümü kabarttı.Zaten şöyle bakınca ne bizim bayrağımız gibi bayrak ne de Atatürk gibi lider,Atatürk gibi asker,Atatürk gibi adam var... Fotoğrafı çektikten sonra bir sigara yakıp uzun uzun seyrettim ve iyi ki bu ülkede doğmuşum demem için birden çok sebebim olduğunu anladım.
BU da kapının iç kısımdan görünüşü...
Surlar çok istememe rağmen çıkamadım bir başka göreve artık...
Tarihler makinemin hatası pili ne zaman değiştirsem tarih otomatik olarak 2003 e gidiyor.Bu yolun sonunda geniş bir alan var.Kale aslında çok büyük ama görevli olduğum yerin dışına çıkamadığımdan dolayı detaylı resim alamadım. nasılsa üç yıl burdayız daha çok görev olur:)
Bu arada Ardahan Kalesi Selçuklular zamanında yapılmış ancak Osmanlı zamanında daha yoğun olarak kullanılmış. Şimdilik bildiklerim bu kadar daha detaylı bir şeyler öğrenirsem yine yazarım herkese iyi geceler...

3 yorum:

  1. Oraların kaşar peyniri de nefis olur.
    Fethiye'ye gönderebilirsin. Parmaklarını yesinler:)))

    YanıtlaSil
  2. evet çok güzel oluyor :) adresini bi ara bana yazarsan sana da yollarım sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Kale gerçekten güzelmiş, aynı duyguları bende hissettim :)

    YanıtlaSil