28 Aralık 2010 Salı

Bugün görevli olarak Posof ilçesine gittim. Posof Türkgözü sınır kapısının olduğu ilçe. Gürcistan'a gitmek için burdan geçiliyor. Sabah dokuz civarı yola çıktık, Damal'ı biraz geçince bu donan dereyi resimledim.ne kadar soğuk siz düşünün :)
Posof ile Damal arasında bulunan Ilgar geçidi, yılın ilk karı önce buraya yağarmış ve kışın genelde kar nedeniyle geçit kapanırmış.Durup resimlemeden geçmek olmazdı çünkü görev harici buraya bir daha gelebileceğimi sanmıyorum.
Bu sınır taşı Türk ve Gürcü bayraklarının rengini taşıyor.Ukalalık etmeyeyim ben sınır taşı olayını bugün öğrendim yani böyle bir taştan haberim vardı ama sınırdaş ülkelerin renklerini taşıdığını bugün öğrendim. Gürcistan tarafını resimlemek mümkün olmadı çünkü Gürcü polisi bu konuda çok hassas hemen hemen hepsi Türkçe konuşuyor ve sıcakkanlılar .Tampon bölgede ayak üstü sohbet edip (sohbetimiz tamamen Türkçe geçti ) vedalaştık. Hani kapı gibi deyimi vardır ya işte aşağıda ki resim tam bu deyime göre.Doğunun doğusunda da olsam Ülkem bambaşka işte :) ismi bile yetiyor....

1 yorum: