4 Ekim 2012 Perşembe

BEN GELDİM :)

 Biliyorum çoook uzun bir ara verdim. Yazın rehaveti tatil telaşı derken sonunda yine kürkçü dükkanındayım. Bugün itibari ile Ardahan da güneş battı artık sadece gri  var ve bir müddet sonra yerini beyaza bırakacak.Ben de teselli olsun diye sımsıcak yaz  renklerini taşıyan resimlerime bakıp bakıp iç geçiriyorum.Tatilimin ilk durağı Buldan' dı. Kız kardeşimin yeni doğan bebeğini görmeye gittim.Gitmişken de Evliyazadeler Konağı'na uğramamak olmazdı.
 Burası Adnan MENDERES' in kayın babasının evi.Son derece huzur veren insanı sakinleştiren ve kaldıkça kalasınız gelen bir ev. Şimdilerde taş plak şarkılarıyla ruhları okşayan, alt katında Buldan bezi ürünleri dokunup satılan şirin bir kafe...
 Bu odalar üst katta ve özgünlüğüne hiç dokunulmamış. İşlemeler eşyalar kısacası odadaki her şey yaşanmışlık kokuyor ve sizi tatlı bir huzura teslim ediyor..
 Bu kaniveçeli sedirlerden kendi evimde  de olmasını öyle çok isterim ki...
 Kime ait  olduğunu bilmediğim eski aile fotoğrafları... buruk bir gülümsemeyle seyrettim uzun uzun...
 Kahveyi ikram ederken kullandıkları tepsiyi fincanı çok beğendim, konağa yakışır bir servisti ve kahveyi gerçekten güzel pişiriyolar:)
Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın ve o huzuru siz de yaşayın....

4 yorum:

  1. Ardahan'da çok eski iki cami varmış. TV de belgeselde gösterdi. Birinin adı Fethiye camii. Her ikisi de nefis mimariye sahipler. Sıkıldığında bir bak bakalım yakından da güzeller mi?:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret Abla Fethiye camii Kars Ani harabeleri içinde facebookta paylaştığım resimlerde :) Önce kilise sonra camii olarak kullanılmış diğer camii Dervişbey camii olması lazım onun resimlerini de yayımlamıştım daha önce ikisi de gerçekten güzel :)

      Sil
  2. hoşgeldin tatlım sevindim buralarda gördüğüme, konaklardaki bu örtüler çok güzel ya evde asla böyle şeyler kullanmam tabi ama insanın içine huzur veriyor sanki..

    YanıtlaSil
  3. gidip görmek lazım dimi nedret abla ama ne zaman :)

    YanıtlaSil