28 Şubat 2013 Perşembe

Bir günü daha bitirdim :)

Sabah nöbetten çıkıp eve gelince sade bir kahve yaptım kendime ve dün anlattığım kitaba başladım.53. sayfada dayanamayıp ara verdim ve gittim uyuttum :) Kitap hoşuma gitti sürükleyici.
Dün mutfakta oyalandım kurulardan dolma yaptım. İçi bol baharatlı, sarımsaklı ve maydonozlu doldurmak biraz vaktimi aldı ama yemekleri toptan yapmasam hafta içi çok zorluk çekiyorum.
Sarımsaklı yoğurtlu brüksel lahanasını kendim için yapmıştım çünkü geçen sefer sulu yemeğini pişirdiğimde kuzu beğenmemişti ama buna bayıldı. Açıkcası ben de bu usül daha çok sevdim :)
Ben Vipdükkan dan kargo bedava olduğu için kokteyl çatalı seçmiştim ama onlar ne yapcaksın kokteyl çatalını al sen bu yumurta kaplarını bunlar daha elzem dediler :) İade vs işlemleri canımı sıktığı için kalsın bir köşede dedim  ama bir daha ki sefere sipariş verirsem telefonla teyit alıcam muhakkak :)
Hepinize keyifli günler diliyorum :)

27 Şubat 2013 Çarşamba

Yeni Cicilerim

Bu küpe Çin' den geleli çok oldu hatta bir başka rengi daha vardı ama onu kaybettim bile. Ebay alışverişi değişik bir tarz. 
Bu iki yüzüğüde tanesi 2.5 liraya aldım. Bu ara Revenge (bizdeki İntikam) dizisinin sıkı takipçisiyim. O dizide bu sembol her bölüm karşınıza çıkıyor. Eksik kalmayayım dedim :)
Kelebek zaten en sevdiğim figürlerden.
Bu yüzükte Fethiye den geldi. Takı tasarımıyla uğraşan bir İranlıdan almış sevdiğim bu yüzüğü Rengi çok hoşuma gitti ve yüzsüzlük edip diğer renklerinden de istedim :) 
Geçen hafta Hepsi Burada' da iki kitap kargo bedava toplam 6.99 a bulunca kaçırmayayım dedim. Kitap kitaptır. Ahmet Ümit' i daha önce hiç okumadım ama Sis ve Gece' yi izlemiştim.Bu yüzden fırsatı kaçırmak istemedim.

Aslında iki kitap aynı ciltte İlk gördüğümde ödüm kopyu kitabin birini göndermediler diye ama böyle olması daha iyi çantada taşıması kolay oluyor.
Hepinize keyifli günler diliyorum :)

26 Şubat 2013 Salı

Mekik Oyalı Yazmama Kavuştum :)

 Facebookta arkadaş olanlarım bilirler geçen gün Mekik Oyasıyla ilgili espirili  bir durum güncellemesi yapmıştım. İzmir' den arkadaşım Meryem hanım bunun üzerine bana üşenmemiş bir güzel mekik oyası yazma göndermiş.Renkler çok hoş çok beğendim ama kullanmaya kıyamadım kuzumun çeyizine kaldırdım :)
 Meryem Hanımla Oriflame sayesinde tanışmıştık.Ben de Oriflame üyesiyim ama ojelerini hiç denememiştim.Meryem hanım yazmanın yanına bu kırmızı ojeyi de göndermiş. Çok sevindim çünkü oje orduma bir nefer daha katılmış oldu :)
Herkese huzurlu akşamlar diliyorum :)

25 Şubat 2013 Pazartesi

Örgü Günlüğü

Hiç yazasım yok  bu aralar aklım  fikrim tayin meselesinde. Takı da yapamıyorum ne zamandır boncuklar bana ben boncuklara bakıp ayrılıyoruz.Bunlar bu kış kullandığm atkı şal vs.Yukarıdai hazır alındı. Ben de örerdim ama önemli olan yok yere para harcamaktı :)
Siyah şalımı annanem ördü 80 yasına gelmesine rağmen hala üretiyor:)
Bu fular da annemin ördürüp bana yolladığı. Renkleri sıcacık :)
Bu simli mavi fular ise Limango dan sipariş 9.90 a almıştım ama hala kullanamadım. Nasıl olsa kış buralarda uzun sürüyor mutlaka fırsatım olur :)
Hepinize keyifli sağlıklı akşamlar:)

20 Şubat 2013 Çarşamba

Şifa Niyetine

 Fethiye den bu hafta içi yine kargom geldi artık bunlar son kargolar inşallah yaza gidip kendi ellerimle alıcam her istediğimi :) İçi kereviz havuç rendesi dolu lahana sarma turşu.Kerevizin tadına her zaman bayılmışımdır turşusu da çok güzel :)
 Adaçayı Fethiye' den. Buram buram kokusunu içime çeke çeke her gün içiyorum. Halen hastalığı atamamışken üzerimden şifa niyetine içiyorum.Ihlamur ise buradaki aktardan.
 Ziya Dede kaynar baharatını ilk kez deniyorum. Bildiğimiz tarçın, zencefil, havlucan, karanfil ve ismini bilemediğim bir baharat daha var. Ambalajın üstünde de yazmıyor ne olduğu.
 İşte şu küçük yuvarlak şeylerden bahsediyorum. Ne olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim :)
 Ve günlerce adeta aş erdiğim turunç reçelim. Burada ya da Kars ta bulamadım internetten de almak istemedim. Sonunda Fethiye de ev üretimini bulduk :) kahvaltıdan ziyade tatlı niyetine yiyorum.

Yine söylemeden geçemiycem Ege' nin lezzetleri bambaşka :) Herkese keyifli akşamlar :)

15 Şubat 2013 Cuma

Dolaylı Mesajlar :)

Geçtiğimiz pazar kuzu 18 yaşını bitirip 19 a girdi ve özgür bir birey oldu ( yani o öyle sanıyor). Doğum günü pastasındaki yazıya ben karar verdim. Pastanedeki adam siparişi alırken yüzü görülmeye değerdi :) Kısacası ben kuzuya mesajımı verdim. Kahkahalarla okudu :)
Ve dün malum 14 şubattı öğleden sonra bana da bir mesaj geldi :) Gözlerim dolu dolu hala mesaja bakıyorum..
Hepinize keyifli hafta sonları :)

3 Şubat 2013 Pazar

Pazar Sıkıntısı

  Burada hergün birbirinin aynısı, sıkıcı geçiyor ama pazar günleri daha bir başka sıkılıyorum üstüne üstlük pazar günü görevde olursam tadından yenmiyor :)
 Bunların hepsini Fethiye ye gittiğimde topladım. üç yılda bu kadar oldu ama deniz kabuklarını çok seviyorum bana ayrı bir huzur veriyor.
Çalış' tan, Ölüdeniz'den, Belcekız'dan ve Karaot'tan toplanan ganimetlerim benim. Toplarken nasıl keyif alırdım her bulduğumda çocuk gibi sevinip çantaya atardım.
Bu cam boncuklar da Fethiye den. Aslında kolyeydi ben bozdum dekor taşı yaptım.
Akşam yemeği de Fethiye den :) Köy eriştesi cuma pazarından alınma.
Yanında da patates oturtma .
Bir haftayı daha böyle bitirdik çok şükür, Herkese iyi akşamlar..

1 Şubat 2013 Cuma

Yeni Bitenler

 Yeni ay hepimize huzur ve sağlık getirsin. Artık git gide sabırsızlanıyorum ama öncelikle her şeyin hayırlısı. Bu sabırsızlıkla başa çıkmanın en iyi yolu yeni şeyler üretmek. Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
 Bileklikler ve küpelerin hepsi doğal taşla çalışıldı.
 Bu küpeyi bir senedir bekletiyordum uygun boncuk bulamadığım için tamamlamamıştım.
Bu kırmızılı küpe ise zaten hazırdı. Candan Hanımın yolladığı kargodan çıkmıştı. Ben kırmızı taşlarla tamamlayıp asıverdim :) Şimdilik benden bu kadar. Herkese keyfili hafta sonları :)