23 Eylül 2013 Pazartesi

İZMİR İZMİR

Kuzumu bir hafta önce bugün yeni memleketine gönderdik. Öyle bir boşluk oldu ki hayatımda ne kadar kendimi hazırladım desem de boşunaymış.Tek tesellim kendi geleceği için gitmiş olması..Allah tüm evinden, annesinden ayrı okuyan kuzulara yardım  etsin. İzmir'e yerleşince kısıtlı kitap alışverişine bir son  verdim. D&R en sık gittiğim mekanlardan biri oldu. Yukarıdaki kitaplardan Kulüp 1000 v Romanov Komplosu okunmadı sadece. Diğerleri ve burada resimlemediğim iki kitap daha araya girince onları okumam sekteye uğradı. En sevdiğim ve keyif aldığım Boleyn Gelini oldu.
Evde küçük detaylara dikkat ediyorum. Küçük mutluluklar dediğim işte bunlar :)
Türk kahvesi demekten nefret ediyorum çünkü kahve Türk'tür. Diğeri hazır kahve ya da filtre kahve ya da her neyse neydir.Her gün en az iki fincan keyif için şart :)
O kadar curcunadan sonra eve gelince kahve keyfi yapmak dünyalara bedel...
Balık işini kendim ele aldım.Hazır mevsim sezon açılmışken bol bol tüketiyorum. İzmir bana iyi geldi her açıdan kendimi daha huzurlu daha güvenli ve keyifli hissediyorum.İnsanın istediği bir şehirde sevdiğiyle ve istediği gibi huzur içinde yaşaması bu zamanda gerçekten en büyük zenginlik..Yeni keyiflerde görüşmek üzere herkese huzurlu hafta başlangıçları diliyorum :)

9 Eylül 2013 Pazartesi

BEN GELDİMMM :)

Yoktum çünkü hayatımda köklü değişiklikler oldu.Artık İzmir de yaşıyorum. İki ay oldu ve  tamamen yerleştim sayılır.İstediğim bir semtte istediğim gibi bir eve kavuştum şu an için kiradayım ancak Allah nasip ederse seneye yaz kendi evimde olucam. Bunun heyecanı şimdiden beni sardı :) Kuzu üniversite sınavını kazandı şu an etekleri yeni bir hayata başlamanın mutluluğu ve heyecanıyla zil çalıyor.
İlk üç hafta deli gibi gezdik ama sandığınız gibi keyfiyetten değil daha çok ev alışverişi için ama Asansör'e yakın sayıldığımdan geceleri buraya gelip şehri seyretmek beni çok mutlu ediyor.
Balık ve deniz ürünlerine olan hasretimi doya doya giderdim. Şükür kavuşturana :)
Kemeraltı eskisi gibi değil ama yinede uğramadan geçemeyeceğim yerlerden biri hala..
Bu camii de Kemeraltında ancak ismini unuttum.
Avlusunda yatanlar var bunaltıcı sıcaklara yenilip ama resimlemedim :)
İzmir olurda gevrek olmaz mı :) 
Göreve giderken elim durmuyor arabadan da olsa çekiyorum :)
Konak Pier' in biraz ilerisinde serinlemeye çalışan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. O kadar çok şey var ki İzmir' e dair, bana dair anlatılması gereken ama kuzumu uğurladıktan sonra tekrardan  el işlerine ve yazmaya yoğunlaşabilirim. İşyerimde nete girmek çok zor burası Ardahan gibi sakin değil :) Yazmayı özlemişim  bir sonraki yazıya kadar hepinize mutlu, huzurlu günler diliyorum :)