15 Haziran 2011 Çarşamba

YAZ GEL ARTIK

Etiket fiyatının yarısına satılınca dayanamadım renk renk aldım :)

11 Haziran 2011 Cumartesi

DEVASA GRAVYER

Tekerlek büyüklüğünde peynirleri görünce dayanamadım resimliycem diye tutturdum :)
Oldu olası beyaz peynirden vazgeçemedim,gravyer aldık ben sevemedim ama kıvırcığım için on liralık aldık kilosu 35-40 lira arası O'na doya doya yetti
Yine Ruslardan kalma bir bina hüzünledim resimlerken hissettiğim tek şey bu ...
sadece 1893 yazısı kalmış
Bu makas ve ütüler 1956-1957 yılından kalma....bunlarda ayrı bir hüzün lojmana taşınayım tatile gidip geleyim hala duruyorlarsa ütülere talibim:)

9 Haziran 2011 Perşembe

BU FASULYE, MOR FASULYE :)

Fethiyeden gelen kargodan çıkan fasulyeler renkleri mor ve çok şık duruyolar :) Renkleri çok canlıydı ama pişirince anında normale yani yeşile döndü oysa ben mor fasulye yemek için kendimi öyle bir hazırlamıştım ki baya bi hayal kırıklığı oldu :)
Bu küçük kupalarıda Göle' ye görevli gittiğimde gördüm . Hemen dükkana daldım tabii bir şeyler içmek için hiç uygun değiller ağız dudak bırakmazlar insanda yakar atarlar ama kaktüs sukulent için ben çok iyi fikir diye düşündüm. Eskilerden unutulmaya yüz tutmuş bu küçücük şeyler ansızın karşıma çıkınca öyle mutlu oluyorum ki :) Öyle görünüyor ki Göle' ye daha çok gideceğim her gittiğimde alırım bir iki tane çünkü on on iki tane olunca güzel bir kaktüs seti olur diey düşünüyorum :)Evet bu da vazgeçilmez aşkım damla sakızlı kahve bu sefer yanına ufak bir jest yapıp çikolatalı kahveli leblebi şekeri yollamış paket yarılandı bile. İşten gelince kıvırcığım hemen bir fincan getiriyor ne dert kalıyor ne tasa..Bir de Ardahan da bulabilsem bu kahveden varsa yoksa Mehmet Efendi :))

8 Haziran 2011 Çarşamba

eBay ile iyice kafayı bozdum sanırım ama elimde değil o kadar çok seçenek o kadar uygun fiyata sunuluyor ki dayanamıyorum. Bu kedileri kuşları kuğuları toptan satıştan aldım.
bu ahtapotlar favorim :)
tropikal
vahşi :)
romantik
çiçek bahçesi

5 Haziran 2011 Pazar

Davetsiz Misafir

Bugün SBS sınavında görevliydim. Bu Camii görevli olduğum okulla yan yana 1865 yılında yapıldığını öğrenince baya merak ettim ama kapıları kapalıydı bende öğle namazını bekledim nasılsa kapılar o zaman açılır diye .
Öğleye doğru caminin imamı geldi kapıdan içeri girmeden resim alıp alamıyacağımı sordum içeri de girebilirsiniz dedi ama başım açık diyecek oldum olsun siz girin belli ki bu camiiden ancak okula görevli gelince haberiniz oldu niyet önemli siz girin istediğiniz gibi resimleyin dedi.ayrıca bana bu minyatür ama huzurlu mekanda rehberlik etti.
Bu kürsünün ne zaman yapıldığını bilmiyorum ama tamamen el işçiliğiymiş ve benden özellikle resmini çekmemi istedi.
Ramazan ayında Sakal-ı Şerifin sergilendiği bölme..
Burası da ahşaptan yapılma bayanlara ait bölüm resmi net çekememişim ama gerçeği çok çok canlı renklerdi.
Mihrap taş ama boyanınca özgünlüğünü biraz kaybeder gibi olmuş.
Kubbe tamamen ahşap ama hava yağmurlu içerisi karanlık ancak bu kadar netlik yakalayabildim.Bu kapının sağında ve solundaki yazıları caminin imamı bana tercüme ederken bir kaç ton ton ihtiyar içeri girdi tedirgin oldum üzerinde kot pantolon polis yeleği başı açık davetsiz bi misafir görünce saygısızlık yaptığımı düşünürler ve sert bakışlara maruz kalabilirim diye ama hiç sorgulanmadım aksine hoş geldin kızım diye tebessüm ettiklerinde içim öyle bir rahatladı ki ve huzurla doldu. Evet herkesin dini, inancı kendine ama bizim dinimiz ne bileyim başka bambaşka... Dinine çok çok önem veren verebilen ( ne yazık ki)bir insan değilim ama şu sade ufacık camide bir kaç dakika bulunmak bile bana çok iyi geldi

1 Haziran 2011 Çarşamba

Baykuş Kolye ile Deli Kızın Yüzüğü

Pasajdan aldığım aparatlarla yaptığım kolyeler,bileklikler, yüzükler....
bu küpeyi çok sevdim kendime sakladım


bu kolyede kendime sakladıklarımdan çirkin ama sevimli tombişlerim bunlar benim :)