20 Şubat 2013 Çarşamba

Şifa Niyetine

 Fethiye den bu hafta içi yine kargom geldi artık bunlar son kargolar inşallah yaza gidip kendi ellerimle alıcam her istediğimi :) İçi kereviz havuç rendesi dolu lahana sarma turşu.Kerevizin tadına her zaman bayılmışımdır turşusu da çok güzel :)
 Adaçayı Fethiye' den. Buram buram kokusunu içime çeke çeke her gün içiyorum. Halen hastalığı atamamışken üzerimden şifa niyetine içiyorum.Ihlamur ise buradaki aktardan.
 Ziya Dede kaynar baharatını ilk kez deniyorum. Bildiğimiz tarçın, zencefil, havlucan, karanfil ve ismini bilemediğim bir baharat daha var. Ambalajın üstünde de yazmıyor ne olduğu.
 İşte şu küçük yuvarlak şeylerden bahsediyorum. Ne olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim :)
 Ve günlerce adeta aş erdiğim turunç reçelim. Burada ya da Kars ta bulamadım internetten de almak istemedim. Sonunda Fethiye de ev üretimini bulduk :) kahvaltıdan ziyade tatlı niyetine yiyorum.

Yine söylemeden geçemiycem Ege' nin lezzetleri bambaşka :) Herkese keyifli akşamlar :)

4 yorum:

  1. kuzum sende benim gibisin .
    gidim mutfaga hiya dedeen yapim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiya dedeen onu da öğrenmem gerek :) ne varsa doğallarda var sevgiler :)

      Sil
  2. Afiyet şeker olsun arkadaşım. Kaynar'ı dayımın Adanalı gelininden öğrenmiştik biz ailecek. Lohusa şerbeti gibi gelen misafirlere bardakların üzerine dövülmüş cevizle ikram ediyorlar. Enfes birşey doğrusu. Gribe iyi gelmesi de güzel. Küçük yuvarlak şeyleri ben de bilemedim, bizim gelinin tarifinde öyle bir şey yoktu.
    Turunç reçelinin adresini alabilir miyim?
    ozlemkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya Deniz :) Evet ambalajın üzerinde dövülmüş ceviz fındıkla ikram edebilirsiniz diyor. Küçük yuvarlak şeyler üzerlikmiş annem Facete görünce söyledi hiç tahmin etmezdim :)Turunç reçelini Fethiye' den benim sevdiceğin arkadaşının annesinden bulabildik :)

      Sil