Adaçayı Fethiye' den. Buram buram kokusunu içime çeke çeke her gün içiyorum. Halen hastalığı atamamışken üzerimden şifa niyetine içiyorum.Ihlamur ise buradaki aktardan.
Ziya Dede kaynar baharatını ilk kez deniyorum. Bildiğimiz tarçın, zencefil, havlucan, karanfil ve ismini bilemediğim bir baharat daha var. Ambalajın üstünde de yazmıyor ne olduğu.
İşte şu küçük yuvarlak şeylerden bahsediyorum. Ne olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim :)
Ve günlerce adeta aş erdiğim turunç reçelim. Burada ya da Kars ta bulamadım internetten de almak istemedim. Sonunda Fethiye de ev üretimini bulduk :) kahvaltıdan ziyade tatlı niyetine yiyorum.
kuzum sende benim gibisin .
YanıtlaSilgidim mutfaga hiya dedeen yapim.
Hiya dedeen onu da öğrenmem gerek :) ne varsa doğallarda var sevgiler :)
SilAfiyet şeker olsun arkadaşım. Kaynar'ı dayımın Adanalı gelininden öğrenmiştik biz ailecek. Lohusa şerbeti gibi gelen misafirlere bardakların üzerine dövülmüş cevizle ikram ediyorlar. Enfes birşey doğrusu. Gribe iyi gelmesi de güzel. Küçük yuvarlak şeyleri ben de bilemedim, bizim gelinin tarifinde öyle bir şey yoktu.
YanıtlaSilTurunç reçelinin adresini alabilir miyim?
ozlemkan
Teşekkür ederim Derya Deniz :) Evet ambalajın üzerinde dövülmüş ceviz fındıkla ikram edebilirsiniz diyor. Küçük yuvarlak şeyler üzerlikmiş annem Facete görünce söyledi hiç tahmin etmezdim :)Turunç reçelini Fethiye' den benim sevdiceğin arkadaşının annesinden bulabildik :)
Sil