16 Aralık 2012 Pazar

EGE BEREKETİ :)


Fethiye ve Denizli den geçen hafta içi kargolarım geldi ve kışlıklarım tamamlanmış oldu. Kırma zeytinin hastasıyım. Fethiye' cuma günleri kurulan köylü pazarından alındı. 

Turşu da cuma pazarından alınma hatta beş kiloluk bidon yarılandı diyebilirim. İçinde elma nar limon bile var o derece çeşit bol yani :)

Bu zehir zemberek biberlere gelecek olursak :) her yemekta hatta kahvaltıda masamda hazır bekliyor ben turşusunu kurmak yerine böyle tüketiyorum daha çok hoşuma gidiyor ayrıca zayıflama ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama bir umut işte :)

Narlar bozulmadan bir şeyler yapmalıyım çarşıya her gittiğimde şu ayıklayıcı zımbırtıdan almayı unutuyorum:( ama mutfakta durması bile yetiyor Ege ve Akdeniz esiyor etrafta :)

Annemlerde Denizliden kuruları yollamışlar :) kıymalı değilde zeytin yağlı dolmaları yani yalancı dolmaları daha çok seviyorum baharatlı sarımsaklı başka güzel oluyor.

kuru domatesle zeytinyağlı bişeyler yapıcam internette tarifleri vardı bamya ve fasulyeyide kuzu etiyle yaparım  bu soğukta mis gibi olur :)

Balkabağı da yeni taşınan üst komşumun hediyesi, Artvin den gelmiş gündüz çalışmadığım bir gün tatlısını yapıcam hemen çünkü kabak tatlısına eriyorum bitiyorum:) 
İnsanın gurbette olması çok zor.Memleketten gelen bir kaç parça yiyecek bile insana nasıl böyle resimleyip yazı yazdırıyor.
Kimsenin özlediği yerlere çok uzak kalmaması dileği ile...


6 yorum:

  1. teşekkür ederim Manuel sana ve sevdiklerine de mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ohh Ohh anam maşallah sana çok iyi bakıyorlar..Bakıyorum da bir elin yağda bir elin balda sen kilo almada kim alsın şekerim:))
    Afiyet olsun Pınarcım,kısa zaman sonra ailene kavuşursun inşallah..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil